About Choosing Your Words Wisely.

Jada, jeg vet at min fantastiske blogg handler om utvekslingsåret mitt. Jada, jeg vet det er cheesy med dype blogginnlegg, og vær du sikker på at jeg aldri hadde trodd at jeg skulle skrive et. Men siden jeg ikke har peiling på hva jeg skal skrive om, kan jeg liksågodt skrive om et tema jeg vet noe om, og skrive det på en måte jeg kan å skrive på. Skulle vel kanskje blitt på engelsk også (hehe). Anyways, here it goes:

Hvor mange ganger har du sagt noe, og angret sekundet etter? Hvor mange ganger har du latt være å si det du mener i frykt for å bli dømt? Nettopp, meg også. Det skjer med alle, noen oftere enn andre, og noe man sier kan være mer alvorlig enn andre ting. Det å si den rette tingen til rett tid, kan ofte være såppas avgjørende at de fleste av oss starter å nøle i frykt for å si feil ting på feil tidspunkt. Ofte så ender man opp med å holde kjeft, men noen ganger klarer man ikke å la være og si akkurat hva man mener. Enten det er en kommentar rettet mot antrekket til bestevenninna di, eller hva tankene dine er rundt helgas gossip. 

Vi kan gå rundt hele livet og angre på ting vi sa, eller ting vi ikke sa da vi hadde muligheten til det. Det er ofte en ting jeg tenker på, men hvor ofte tenker jeg over hva jeg sier til folk? På engelsk finnes det et rim, "sticks and stones may break my bones, but words can never hurt me". Det som ikke alltid er like lett og huske, er at ord faktisk kan gjøre mer vondt enn et brukket bein. Ord har mere makt enn det man innser, og det er så viktig å tenke over hvilke ord man bruker før man bruker dem. Jeg er ganske sikker på at de eneste ordene man kommer til å angre mer på enn de som forblir usagt, er de ordene man bruker for å såre noen med vilje.

Det man sier kan være for mye for enkelte. Uansett hvor godt du tror at du kjenner en person, så kan du aldri vite med sikkerhet hva vedkommende tenker eller føler. Enkelte mennesker er mer sårbare enn andre, og uskyldige kommentarer kan fort føre til overanalysering, som igjen fører til for mange tanker. Noen ganger går det såppas langt at folk rett og slett knekker fullstendig sammen. Men man må ikke glemme at selv om ord kan knuse noen i en million biter, så kan de også sette dem sammen igjen. Man må bare tørre å ta sjansen og gi det ene komplimentet, så slipper man å se tilbake og angre på de ordene man ikke sa da man hadde muligheten.

Grein som en unge da jeg så episoden her.

Stikkord:

Marte

04.05.2013 kl.14:03

<3 <3 <3

Lars

04.05.2013 kl.15:17

ah, like når du e dyp. Fineste teksten æ har lest på leng jo<3

Vilde

04.05.2013 kl.15:54

Marte: <3

Vilde

04.05.2013 kl.15:55

Lars: tnaw, takk <3

Write a new comment

hits